Pysselutmaning hos Anna

Anna med bloggen Husprojekt-från folkskola till drömboende har lagt upp en pysselutmaning där man ska dela med sig av sitt bästa pysseltips. Vinsten är att man kan vinna en av hennes fina egengjorda snörlampor.


Gillar du som mig att pyssla så tycker jag du också ska delat i tävlingen.


Nu är det bara 4 veckor kvar till beräknad förlossning här för min del så det är ganska lungt på alla pyssel fronter just nu. Inget nytt pyssel jag kan dela med mig av för stunden, men jag tänkte ändå dela med mig av ett av mina pysseltips jag skrivit om innan, smyckestavlan av gammal anslagstavla. Denna gjorde jag till min 9 åriga dotter.


Läs om den här----> smyckestavlan!Tvättkorg blir myskorg

En tvättkorg kan man göra mycket fint med och man kan ha dem till allt från att husdjuren får en mysig plats till att förvara saker i och något vanligt är också att göra en babykorg.


Jag hade en tvättkorg som jag först tog bort handtagen på, sedan måklade jag den ljus beige. Funderade ut ett bra sätt att fästa tyget på så man även kan ta bort det och tvätta eller bara byta enkelt. Då kom jag och tänka på dessa vita linor med krokar som finns där det finns tyger att köpa. Satte fast en lina runt väldigt tight och klippte ut en mysig fleesfilt efter korgens form. Sen la jag bara i tyget i korgen och drog över kanten och vek under linan. Sitter riktigt hårt men ändå enkelt att ta bort om man vill.

Om man nu vill göra en till ett husdjur eller en bebis så klipper man bara ut en madrass också och lägger innan man fäster tyget så det blir skönt att ligga i den också.

Virkad taklampa

Jag har länge velat göra en virkad taklampa, men att samla på sig virkade dukar från loppisar tar längre tid än vad jag trodde det skulle ta. Inte helt enkelt att hitta bara små runda som jag ville ha. Men efter lite väntan hade jag ett gäng och nu är min lampa klar. Jag kommer helt klart göra en till, en som är större. Det var jätte roligt att göra och det blir otroligt mysigt ljus.


Till denna lampa behövde jag:


20 Små virkade dukar
Trälim (ganska stor flaska)
1 st badboll
Lampslad
Vit tråd


Så här gjorde jag:


Blåste upp badbollen. Dränkte en duk i taget och plaserade på bollen, du kan behöva någon som hjälper dig att hålla bollen när du lägger på dukarna. Glöm inte att lämna ett hål för lampsladden. Överlappa gärna lite på varandra. Lägg bollen på en kartonbit eller liknade, när den börjat stelna efter några timmar så ta ett snöre/tråd och häng upp bollen i så den håller formen. Bind fast tråden i badbollens munstycke. Låt torka ordentligt över hela dagen eller hela natten.


Sedan spräcker du sönder bollen och tar ut den. Hänger in lampsladden, jag gjorde så att jag limmade fast en duk efter jag trädde in sladden i hålet jag sparat för att täcka hela hålet. Lät den torka någon timme till. Sedan kan jag tipsa om att ifall det inte blev riktigt jämt någonstans som du stör dig på så ta bara en vit tråd och knyt ihop där det ev kan spreta ut. Det gjorde jag på två ställen. Men även om lampan torkat ordentligt och är väldigt hård är den ganska formbar så du kan böka lite på den om du behöver.
Foto:Dalarum.blogg.se

Vår Loppisar

En vinnare är dragen och publicerad på facebook och vi gratulerar vinnaren så klart med en stor grattiskram!!
Är mycket piggare igen, gissar att järntabletterna börjat verka hi hi. Lillan inne i magen växer så det knakar och nu är det inte många veckor kvar. Cirka 6 veckor kvar så har vi vår sjätte familjemedlem hos oss.


Energin är som sagt tillbaka och jag har redan påbörjat målning av möbler, egengjorda taklampor och en hel del loppisbesök. Så vart ska jag börja hi hi hi. Idag blev det flera loppisbesök. Nu när våren närmar sig så öppnar många loppisar och även många nya runt omkring. Idag blev det bland annat dessa super charmiga fynd. Små formar som man kan lägga värmeljus i om man vill. En hel påse för 10 kr.


Sedan hittade jag ett helt gäng stolar i olika skick. Jag föll för dem direkt och plockade ut de två finaste. För dessa två stolar fick jag ge 40 kr styck för vilket var väldigt billigt tycker jag. Så några riktiga fynd har jag lyckats gjort idag. Imorgon ska ni få se hur fin min egengjorda taklampa blev och självklart ska jag berätta hur jag gjort den också :) Önskar er alla en jätte mysig helg också och hoppas alla får njuta av vackert vårväder under helgen!! Kram


Foto: Dalarum.blogg.se

Foto: Dalarum.blogg.se


RSS 2.0