En julklapp ♥

Foto: Dalkullan

Bloggdesign

Julen är över även om jag ännu kan njuta av julpynt och julgransljusen här hemma. Men nu är jag tillbaka till verkligheten igen efter att varit insnöad i allt som har med jul att göra ett tag ha ha. Har börjat pyssla om lite med bloggdesignen som ni kanske sett. Inget drastiskt kanske, men breddat bloggen lite, ändrat headern och lite annat smått och gott.


Har även lagt en liten söt ikon brevid bloggnamnet uppe där flikarna ligger, en fin liten dalahäst. Ser ni den? Alla webbläsare kanske inte ser ikoner och det ser ju lite olika ut men jag har Chrome och så här ser det då ut för mig.
Ser ni inte någon skillnad på någonting så tryck på F5 knappen eller bara uppdatera sidan så kommer det säkert fram. Nu ska jag fortsätta att pilla en stund till på designen :)



Rustik stege med charm

Innan julafton kom jag över ett par gamla gedigna stegar som jag bara älskade. Nu är julen över och jag har självklart hoppat på dem direkt och idéerna är många. Jag älskar möbler med flera funktioner än att de bara ska vara snygga att se på. Nu är den första stegen klar och det är en rustik stege som går från golv till tak enligt standard för lägenheter idag. Sedan kan det variera lite så klart beroende på hur du bor. På denna vitmålade stege har du en praktisk anslagstavla där du kan hänga upp dina recept, kom ihåg lappar, foton m.m och två krokar under. Jag har dekorerat den i två olika stilar för att ge lite tips på vad ni kan göra med den.


Mått: 2,4 m hög, 59 cm bred längs ner och 52 cm bred högst upp.


Pris: 400 kr Mail: [email protected]



Grattis och tack

Stort grattis till dig!!! Maila mig på [email protected] och meddela mig din adress och vilken bok du vill ha som vinst. Stort tack vill jag även säga till alla sammarbetspartners under dessa jätte trevliga adventstävlingar.

Tack till:
Roses & Angels

Misshute

Himla lantligt

Helenas smycken

En magisk Julafton

Det har varit väldigt mycket här den sista veckan innan jul och tiden har sprungit iväg, men jag vill verkligen ta tid att önska er en fantastiskt mysig och magsik julafton. Var rädda om varandra och all kärlek önskar jag er!


Kram Dalkullan 



Fjärde adventstävlingen

"Bakom Roses & Angels finner du Christa som har det stora intresset att tillverka egna vykort, anteckningsböcker, smycken m.m Även måla och designa allt från väggklockor till vackra skyltar."



I denna tävling har du chansen att vinna en av Christas vackra anteckningsböcker. Nedan är några exempel på de fina böcker Christa designat. Du får själv välja vilken du vill vinna. Fler exempel finns inne på hennes facebooksida och butik.

För att delta i tävlingen:
Lott 1: Gilla Roses & Angels på Facebook och lämna sedan ditt fullständiga namn i din kommentar.
Lott 2: Gilla Dalarum på facebook.


Du får jätte gärna tipsa om tävlingen, men det är inget krav!


Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha och sammanlagt kan ni få 2 st.
Tävlingen avslutas torsdagen den 25 December.Lycka till allihopa!



Stort grattis till vinnaren


Vinnaren kan maila sin adress till [email protected]

Imorgon kommer den sista härliga adventstävlingen med fint pris ni inte vill missa 

10 dagar kvar

Ja här har man dragit på sig någon typ av influensa så här 10 dagar innan julafton. Men jag hoppas det går över fort. Jag har ju som alltid innan jul en hel del skoj planerat. Men just nu får allt ligga lite på is en stund. Men så snart jag kryat på mig ska jag nog hinna med det jag planerat.


Ni missar väl inte tredje adventstävlingen som är i full gång! Den hittar ni enkelt i sidospalten till höger.


♥Min fina julkrubba♥


Dagens julmusik

Önskar alla mina läsare en jätte mysig Lucia idag. Här hemma blev det tomtegröt till frukost och stämningsfull musik från Göteborgs domkyrka på tv. Jätte fint var det ♥


-En undebart fin julmusikslista-
Bara att sätta på och njuta av 122 fina jullåtar





Tredje adventstävlingen

"Tanja som har bloggen Misshute virkar otroliga verk och har mottot att virkat är bra för själen. Hon har vissa produkter för omgående leverans, men kan även ta emot personliga beställningar."
Första priset i denna tävlingen är dessa två virkade söta tomtepar ♥


För att delta i tävlingen: 

Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och gärna en trevlig julhälsning.
Lott 2: Gå in på Tanjas blogg och berätta här under i en kommentar vilket verk du gillar bäst.
Lott 3: Gilla Dalarum på Facebook


Vinnaren är framlottad!


Vinnaren presenteras här i bloggen och på dalarums facebookssida!

Du får jätte gärna tipsa om tävlingen, men det är inget krav!

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 3 st. 
-Tävlingen avslutas Lördagen den 17 Dec-



Vinnarna är framlottade ♥



-Stort grattis önskar vi vinnarna i andra adventstävlingen-


Ni kan maila mig era adresser på [email protected]
Imorgon Söndag startar tredje adventstävlingen, missa inte den 

Dekorationspinne med mycket charm

Det finns verkligen hur mycket som helst du kan använda dig av från naturen att pyssla med, speciellt nu i juletid. Mitt senaste projekt har varit detta mina vänner. Denna fina dekorationspinne hänger nu i vardagsrummet över vår tv. Vi har hela familjen varit delaktiga på någotvis i att göra detta. Så hur gör du denna fina dekoration, jo det ska jag självklart berätta och ge lite tips om.


En pinne, lagom tjock och gärna lite mossa på för det är så fint. Min är cirrka 1½ meter lång. Sedan behöver du bark, en pensel, färg och papperssnöre. Klipp dina barkbitar i valfria storlekar och skriv sedan vad du är tacksam över i livet, en julhälsning eller varför inte bara ett ord du tänker på när du tänker på julen. Hemma hos oss skrev vi på varsin barkbit det vi ville och sedan knöt vi pappersnöre i dem.


Andra dagen dekorerade jag charmiga vintagebilder med kristyr. Recept på kristyr hittar du i inlägget innan detta. Här kan du välja att spritsa kristyr kring fotografier, julbilder, bokmärken eller vad du nu vill ha på just din dekorationspinne. Detta toppade jag med att hänga lite granris överst på pinnen så det hänger ner lite fint.


Det här rekomenderar jag er verkligen att göra, det både luktar gott och är väldigt hemtrevligt att se på, men tänk på att du kan göra denna så det blir personligt för ditt hem. Som jag brukar säga, det är bara fantisin som sätter gränserna :)

Julpyssel i temat natur

Idag har det julpysslats för fullt, men tyvär fick jag inte med hela resultatet på bild innan det blev mörkt och då blir det inga bra bilder med min kamera när det inte är dagsljus i rummen. Så här får ni några glimtar av vad jag pysslat med idag. Kristyränglar är det vanligaste kanske, men jag valde att använda mig av vintage bilder från ett scrabookingblad och istället för tunnare snöre så avände jag mig av ett lite grövre pappersnören för att få en mer naturkänsla över mitt pynt  
-Recept på kristyr-

1 äggvita
4 dl Florsocker
2 krm ättiksprit

Rör ihop ingredienserna till kristyren i en skål. Vispa glasyren slät och fast med elvisp. Forma runt bilden med en spritspåse (jag gjorde en av bakplåtspapper och tejp) på ett bakplåtspapper. Tryck fast ett dubbelvikt band/snöre i kristyren. Låt torka.





Och sedan har jag pysslat mycket med naturmateriel som bark, granris, pinnar m.fl
Allt detta ska få ett gemensamt resultat.



Pall-Tema vinter ✰˚ ˚。*

Ännu en pall är färdig och jag har verkligen fastnat för att ha mjuka och sköna tyger på möbler nu i denna kalla men vackra vintertid. Även om det är mysigt även sen så är det väl extra skönt att ha en mjuk och skön möblel att sitta på. Så här kommer en pall i temat "vinter".

Mått: 44 cm hög
Pris: 200 kr mail: [email protected] Borlänge
SÅLD

Gilla du också ♥

Nu har även Dalarum tagit plats på facebooks mark hi hi och det tycker jag är jätte roligt. Facebook känns som ett roligt kompliment där man kan ha en mer öpppen kontakt, inte bara mellan mig och er utan mellan alla oss som är på sidan om man vill. Det blir även lite extra på dalarums facebooks sida där jag kan tipsa och länka till saker jag inte gör i bloggen, och då många ofta är inne på sin facebook kan ni enkelt se om något nytt är på gång, allt från en ny tävling till nya inlägg.


Gillar du också Dalarum så finns en gillarknapp i sidospalten eller tryck på spegeln så kommer du direkt till sidan




Andra adventstävling ♥

"Helenas smycken tillverkar smycken för alla smaker. Hon gör även på beställning i fall du har speciella önskemål
om hur ditt smycke ska se ut. De flesta smycken som görs är One Of A Kind. Helenas ambition är att designa & sälja smycken för alla, oavsett ålder & kön. Helena gör även en del annat förutom smycken som bokmärken, vinglasmarkörer, nyckelringar, väsk- & mobilsmycken."


Även i denna tävling har vi ett  första pris och ett andra pris, båda unika och vackra smycken.


Tävling avslutad och vinnarna framlottade


För att delta i tävlingen:

Lott 1: Lämna en kommentar med namn, mailadress och gärna en trevlig julhälsning.
Lott 2: Gilla Helenas smycken på Facebook och följ Helenas smyckesblogg.
Lott 3: Följ Dalarum via bloglovin eller Google Connect i sidospalten.


Vinnarna presenteras här i bloggen så att följa Dalarum är en bra idé

Du får jätte gärna tipsa om tävlingen, men det är inget krav!

Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha (Lott 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få 3 st.
Tävlingen varar i ca 1 vecka och avslutas torsdagen den 10 dEcember.



Lycka till allihopa!


1 Adventstävlingen avslutad









Säljes: Mysig byrå/bänk

Charmig, vitmåla byrå/bänk med hyllplan under och mörkgrått fuskfårpälstyg ovanpå. Perfekt byrå men också en skön bänk att sitta på. Denna möbel passar i de flesta rum. Finns även två hål på vardera baksida för behov att sladduttag. En snygg möbel som kan användas till mycket, bara fantasin som sätter gränser.

Vart skulle du ha den, ge gärna dina idéer


Mått: 80cm lång, 29 cm djup, 43 cm hög.

SÅLD

Pris: 400 kr mail: dalarum@hotmail.com  Borlänge








Andra advent närmar sig

Påminner om första adventstävlingen om du inte redan är med i den. Den avslutas nu på Lördag och det är både ett 1 pris och 2 pris. Du kan ju inte missa att få en lite för tidig julklapp, eller varför inte kunna skicka de mest vackra dubbelvikta julkort du kan hitta i vintage stil.
Denna tävling är i sammarbete med Himla lantligt- Butik Vintage

Önskar er alla som deltar lycka till...♥





Andra adventstävlingen börjar ju självklart på andra advent som är nu på Söndag!


Ideér för julförpackningen

 

Det finns så många härliga paket att inspireras av och här är ett gäng underbara paket. Dessa är inslagna i enkla papper med textilblommor på och fina band. 


   
Bildkälla: Länk

 


Omstylad gammal gungstol

Jag har länge velat haft en gungstol, och mer än någonsin nu när en liten bebis är påväg. Sedan för ett tag sedan så ställde en granne ner i källaren en väldigt sliten gungstol som han bara ville bli av med. Jag tog den direkt, utan att tveka. Trots dess yttre och trasigheter. Det var ju värd att försöka styla om den.

Två ryggpinnar baktill var helt av, gungstolen var helt gul vilket inte syns lika väl på fotona. Men den var verkligen och även en hel del färg som hade lossnat på den. Sedan kommer vi till dynan som var helt nedsjunken, banden under var nästan helt slut, stoppningen slut och tyget inte det mest tilltalande kanske ha ha. Ja ett hopplöst fall kan man tycka.

Men skam den som ger sig. Så vad har jag gjort:

♥ Limmat fast ryggpinnarna
♥ Slipat hela stolen
♥ Tog bort tyg och stoppning från sittdynan
♥ Spänt åt banden på kudden
♥ Köpt nytt mjukt mörkgrtått fårpälstyg
♥ Fyllt dynan med ny stoppning
♥ klätt om dynan
♥ Målat om hela stolen

Jag måste säga att det var värt allt jobb, och jag har även beställt så att jag ska få en lång skön ryggkudde som man hänger fast på gungstolen så man kan luta sig mot fårpäls också.

Jag tog även reda på lite fakta om gungstolen när jag var klar med den. Det är minst lika spännande om kan få någon historia om möblerna tycker jag.

Gungstolen är en Gemla, designer Karl Axel Adolfsson. Troligen influerad av Carl Malmsten, då han arbetade åt Gemla under 50 talet.






RSS 2.0