Charmig byrå till salu

Haft en mysig helg med baking, målning och skridskoåkning. En av dagarna var rikigt solig, men det är verkligen inte varje dag nu solen kikar fram. Idag har det varit grått ute och jag har mestadels målat och slipat på möbler idag. Jag längtar verkligen till våren, solen och grönt på marken. Saknar långa sköna promnader, det är lite trist väder att promenera i. Har föresten köpt mig ett nytt köksbord också som jag målat vitt i helgen. Det syns lite på bilderna där min söta byrå jag stylat om står på som just nu är till salu."En liten söt byrå/bänk med bra förvaring. Dekorerad med vackert grått tryck på båda kortsidor och fuskfårpäls för mjuk sittplats ovanpå."


Mått: 45 cm bred och 65 cm bred.
Pris: 300 kr Mail: dalarum@hotmail.com

Omstylat pojkrumHär har vi resultatet av Emils rum. Inte har han bara bytt rum helt utan det är en helt ny stil på hans rum. Han valde att ha grönt och vitt som grundfärger. Det är bara en vägg där vi ännu inte är klara med, men resten av rummet bjuder jag på här. Nu har ni inga förebilder att jämföra rummen med, men jag tänkte berätta lite vad vi gjort ändå 


Hans säng är en f.d hög loftsäng som vi sågat ner till lagom höjd för en 5-åring. Sedan gjorde vi en koja under och köpte lite tjockare grönt tyg som vi hängt upp, under har vi lagt in en madrass och belysning. Ska även fylla på med mycket kuddar varefter. En egengjord tavla för Emils fina konstverk som är enkelt gjord av ett hyllplan som var över.


En hel del nytt som vägglampa, gardiner, lakan osv som går i olika gröna nyanser. Sedan är en del saker beställda via nätet som vi väntar på som en matta, taklampa m.m Men all grund är nu klar och sängen tog mest tid att få klar, men ett rum ska aldrig vara helt klart. Det är till för att fyllas på, eller hur!
Emil älskar sitt rum och det kommer att komma in en del tavlor också, både köpta och sådana som jag själv illustrerat.

Projekt barnrum 1

Oj vad det har varit tyst här i helgen och det är inte konstigt. Jag bestämde mig för att styla om barnens rum helt och hållet innan helgen. Jag har länge haft tankar om att få till det. Få någon tanke med hur det ska se ut i rummen och självklart att de själva är med och lägger sin smak i allt. Nu satte jag mig ner innan helgen med barnen och vi gick igenom allt från färgteman till vad de vill ha i sina rum. Efter mindre än 30 minuter hade jag allt klart.

Jag hade till och med gjort ritningar, skrivit inköpslistor och jag var redo. Och ja ni kan tänka er då kanske vad min helg bestått av hi hi. Inte bara min så klart, utan hela familjen har engagerat sig i detta hundra procent från morgon till sena timmen. Hela Lördagen gick nästan bara till att handla.


Men ni ska veta hur bra det blir. Vi har målat, tapetserat, byggt och sytt. Det finns ingen möbel vi inte återanvänt och stylat om. Bland annat har jag byggt om två vanliga Billy bokhyllor till liggande hyllor med hyllplan som jag vill ha det. Ja det finns mycket att visa er.


Men just nu så ska jag visa er vad jag gjorde av ett av alla hyllplan som blev över till minstingen rum 


-Jag har sågat till det kortare
-Målat det vitt
-Satt på text och en döskalle
-Skruvat i 2 ögglor
-Limmat fast 3 klädnypor i plast......


Och fick en jätte söt tavla där han kan hänga sina finaste verk. För övrigt är det en dörr den hänger på som jag tapetserat igen i samma tapet som resten av rummet. Dumt att två dörrar i ett rum, så för att inte bara låta det utrymmet försvinna så tyckte jag detta var en väldigt praktisk lösning 


 

 

Foto:Dalarum


Bättre att tända ett ljusLite hemmagjorda ljuslyktor är nu klara. Det finns oändliga sätt att dekorera och göra dessa på vilket aldrig gör det tråkigt att göra dem. Det nyaste sättet jag använt är att sätta fast små spetsdukar i botten som på de första faten till vänster. Det som inte syns är att det även är en vacker guldkant på dem faten också som gör det väldigt mysigt i det tända ljuset.


Bättre att tända ett ljus än förbanna mörkret

Gårdagens fotografering

Foto: Dalkullan

Har lagt till en ny kategori nu "Dalkullan fotograferar" för att jag tänkte börja dela med mig av en till passion jag har, fotografering och redigering 

Vackra ljuspåsar

Tävlingen på facebook är nu avslutad och en vinnare är nu framlottad. Stort grattis till Jessica Hellström från Lumsheden, ett paket kommer under veckan till dig. Det var många som förälskade sig i dessa vackra ljuspåsar och jag kommer självklart berätta vart ni kan beställa dessa. Anna från Gävle med bloggen Levindas värld säljer dessa. Kika in där du med och förälska dig i alla de olika påsarna.

Största delen idag har jag ägnat åt fotografering. Har fotat mitt senaste pyssel jag ägnat mig åt i helgen som ni ska få se imorgon. Och även en hel del magbilder i olika kreativa positioner. Min man har agerat fotograf och jag har sedan redigerat i photoshop. Ett foto är meningen att det ska få bli en tavla över spjälsängen. Ni ska få se det sen också så klart. Hoppas ni haft en trevlig helg.  Kram 

 
Barnrum med färg och natur

Jag är ännu en gång inne på att styla om mina barns rum. Denna gång min minsta son Emils rum, men det är en del detaljer jag vill behålla. Han har en fint rum, men jag vill göra det mer praktiskt och fylla ut rummet med mer tavlor, förvaring och andra detaljer. Här är de detaljerna och mösntret jag vill behålla. Jag tycker om färgerna och han är en kreativ och pyssleig kille som gillar färg. Han gillar även min juldekoration med pinnen på väggen som ni kan se här--->LÄNK . Så jag ska ta till mig det och ta in lite natur i rummet också. Återkommer när jag stylat klart Emils rum.


Jag behöver solsken

Hur har ni det runt om vårt kalla avlånga land? Här är det fint väder ena dagen och mindre roligt väder andra dagar. Men som vanligt när det är lite tyst här inne så har jag flera projekt på gång, men så fort solen skiner och det är fint ute så släpper jag allt pyssel och försöker vara ute mestadels av dagen. Man behöver verkligen all sol man kan få. Det blir lätt mörk och trist den här årstiden. Och jag blir lätt trött när det är grått och trist ute. Påverkas ni något av vädret?

Hur som helst kan jag berätta att jag pysslar med allt från egengjorda taklampor, anslagstavlor till möbler just nu. Men som flera av er vet så har jag en liten i magen, nummer fyra i ordningen faktiskt. Så jag tänkte faktiskt dela med mig av en nytagen bild på mig och magen 

Sitter även och gör illustrerade tavlor på kvällarna, är det något ni skulle villja att jag publicerade här också?

Gör allt från namntavlor till ordspråkstavlor!

Vinn en fotosession

Detta har inte så mycket med varken inredning eller pyssel att göra, men måste tipsa er som bor i Dalarna om denna jätte roliga tävling mina två fina vänner anordnat. Du kan vinna en fotosession med Linda, Stylinda och Anja, Aphfoto. Båda otroligt duktiga på det dem gör, Anja är fotograf och Linda beauty stylist i Falun. Fotograferingen kommer ske i Maj/April och vill du vinna detta fina pris så gå in på Stylindas facebooksida för att läsa hur du gör för att delta i tävlingen!


Bilder lånade från Stylinda
Dalarum firar

Jag har faktiskt något att fira och det är att Dalrums facebooksida har fått över 100 gillare på mindre än 1 månad sedan sidan öppnades. Detta vill jag självklart fira och ge en av mina gillare en fin gåva. Så dessa två underbara ljuspåsar kan man just nu vinna inne på facebooksidan. Det enda man behöver göra är att gilla, dela och lämna en kommentar inne på sidan. Mer info och hur du deltar hittar du där!


Den enes skräp är någon annans skatt


Här är resultatet av ett gammalt trasigt slagbord som jag sågade till hälften och satt ihop till ett mindre skrivbord, har även slipat och målat lite på det men låtit den slitna looken stanna kvar i möblen. Här ser ni även resultatet av den stol jag fick och som ni ser i inlägget innan. Den fick sig också en hel del omsorg och jag valde att ge den lite färg genom att själv blanda fram färgen av den beiga färg jag hade kvar i en burk och sedan blandade jag i en dos blått som jag tyckte blev fint. Av två möbler som skulle hamna på tippen fick jag fram detta vackra set.
Är det inte fantastiskt och visst är det ganska vackert!


Min egen pysselhörna ♥

Jag har nu ett litet tag gått och tänkt att jag är sugen på att ha eget litet pysselbord där jag kan ha mina saker på. Men har vaken haft bord eller stol, inte heller haft tiden att leta. Och puff så får jag ett slagbord gratis av en tjej från min mans jobb. Det var lite stort så det har sågats till häften och satts ihop igen och fått lite omvådnad. Sedan någon dag senare får jag en jätte söt stol av en tjej i stan som som rensade ur sin konstnärsatalje. Även den har ikväll fått sig lite kärlek och nu har jag världens finaste hörna. Det blir inte så bra bild så här på kvällskvisten, men imorgon ska ni få se hur fint jag fått det. Men här har ni min stol jag fick efter jag börjar slipa på den en bit. Och det första jag lagt på mitt bord är mina handgjorda receptböcker som jag äntligen ska börja fylla nu 

Carpe Diem på trätunna

Charmig gammal trätunna med lock. Mycket dekorativ för att ha som ett litet sidobord eller bara ståendes. Kan även ta bort locket och ha allt från paraplyer till blommor i. Texten Carpe Diem i en av mina favoritstilar och en vacker ranka som går runt hela tunnan. För er historieintresserade kan jag berätta att det är en tunna för att pressa löpe när man gjorde ost förr i tiden. Även locket i tunnan för att pressa osten finns kvar. Visst är det mysigt med gamla bruks saker som man kan använda idag av dekorativa syften och andra användbara ändamål :)

Måttet på denna trätunna är 51 cm hög.
SÅLD

Mai:l dalarum@hotmail.com

Anslagstavla modell 2

Ännu en beige målad anslagstavla med nät fast en mindre modell, lätt att fästa dina favoritdekorationer på. Har även två krokar på för att att kunna hänga favoritsmycket på.

Mått: 62 cm hög och 40½ cm bred.


Pris: 200 kr Mail: dalarum@hotmail.com


Anslagstavla med nät

Stor, fin beigemålad anslagstavla med tjock ram och hönsnät där du enkelt kan fästa foton, vykort, smycken eller vad för dekoration du vill. Jag planerar att göra fler i olika storlekar, modeller och ramar. Att låta sina fina minnes saker ligga i lådor eller kartonger är väl tråkigt när du enkelt kan använde dem som dekoration på en anslagstvala där fler kan se dem.

Mått: 75 cm hög och 97 cm bred.

Pris: 350 kr Mail: dalarum@hotmail.com
RSS 2.0