Handjort vitrinskåp ♥

Halloj i det soliga och gröna hi hi. Ja här i Borlänge lyser solen, gräset är grönt och det är väldigt skönt ute. Svårt att tro att det är den 1 December imorgon. Jag som trodde den riktiga vintern var här nu, men icke. Ska bli spänannde att se om det blir någon snö till jul, vad tror ni?





Här kommer min lilla ögonsten jag jobbat med ett tag mellan andra projekt jag gjort. Detta otroligt vackra vitrinskåp som är lite över en meter brett är handgjort av en äldre man som jag köpte den av på hans loppis. Det känns alltid något extra tycker jag när man vet att en person har gjort något för hand, byggt, slipat och lagt ner sin själ på en sak. Nu har jag målat den, dekorerat med bara ett litet hjärtmönster och hängt upp två krokar där jag kan ha lyktor hängandes. Har börjat julpynta lite på den men ska fylla på med annat också varefter. Ja det här skåpet blev direkt en favoritmöbel här hemma. Ni får ursäka att fotona inte är super bra, men min kamera håller på att ge upp nu tror jag. Hoppas tomten är snäll och ger mig en ny i julklapp.

Är det inte charmigt så säg :)






Missa inte heller



En liten byrå har fått ett nytt hem

Denna lilla söta byrå fick komma till ett nytt hem idag. Har haft den liggandes ett tag tills jag vetat vad jag skulle göra med den. Nu ville en tjej ha den och målad så det var ju bra att den kom till användning nu. Det jag gillar mest på denna byrå var designen på knopparna. Tycker de är urläckera och när den blev målad tycker jag dem framhävdes ännu mer faktiskt.

Lite före och efterbilder kommer här ♥

(Missa inte första adventstävlingen i inlägget innan detta)


Första adventstävling ♥





I Himla lantligt- Butik Vintage kan du köpa deras egendesignade vintagebilder och kort med fina tänkvärda texter, gjorda på akvarellpapper. Stryka på bilder och ark, etiketter, personliga kort för alla tillfällen, bröllop, dop, födelsedagar, morsdag, jul, nyår, midsommar, dotter, son, student, tags, presentkort mm....Dekorerade egendesignade Anteckningsböcker, tändsticksaskar, shabby-skyltar och tags i trä, småmöbler, Wallstickers med tänkvärda ord...
 
Smycken från GEMINI och vackra handgjorda Vintagesmycken i brons.
 


I denna första adventstävling kommer jag i sammarbete med Himla lantligt
 lotta fram två lyckliga vinnare

Vinnare nr 1 vinner ett vackert smycke från märket GEMENI

Vinnare nr 2 vinner 5 stycken underbara vintage julkort med kuvert. 

För att delta i tävlingen:


Lott 1: Gilla Himla lantligt-Butik Vintage på Facebook och följ bloggen Himla lantligt.

Lott 2: Följ Dalarum via bloglovin eller Google Connect i sidospalten.

Tävlingen är avslutad-Vinnarna är framlottade


Du får jätte gärna tipsa om tävlingen, men det är inget krav!


Ni får själva välja hur många lotter ni vill ha och sammanlagt kan ni få 2 st.

Tävlingen avslutas Lördagen den 3 Dec klockan 21:00!

Lycka till allihopa

(Andra adventstävlingen startar den 4/11)


Pysslat med pallen

Jag har haft en liten pall ståendes ett tag som jag nu tog fram och stylade om. Det blev att måla den beige och sedan tyckte jag den behövde lite mönster så då fick det bli en fint tyg på. Ni kastar väl inte era stuvbitar ni får över, de bli alltid användbara någon gång. Tyckte denna blev väldigt söt, men då jag inte riktigt får in den i inredningen så gav jag bort den till någon som ville ha den. Men man vill ju inte ge bort en ostylad sak, eller hur hi hi...♥


Imorgon är det första advent och då ska det både bakas och pyntas......det kommer bli så mysigt och för mig börjar julen nu. För mig är inte julen bara en dag utan från första advent så myser jag i all jul anda som är runtomkring ända fram till julafton.

OCH ni glömmer väl inte att den första adventstävlingen som börjar imorgon med både ett underbart 1 pris och ett lika härligt 2 pris, det ni! Missa inte det!


Julmarknad i helgen

Nej ingen snö så långt ögat kan nå. Idag hade vi upp till en 7 plusgrader i Borlänge och jag är igentligen ingen fan av kallt väder och snö. Men nu i dessa mörka tider tror jag att det vore trevligt med lite snö på backen så det blev lite ljusare och det blir ju betydligt roligare för alla barn att vara ute och leka. Så jag hoppas nog ändå att snön ska komma där mot första advent i varje fall. Har du någon snö där du bor?

I helgen börjar alla supermysiga julmarknader och jag längtar så mycket. Det finns så många att välja på runt omkring, men jag och familjen kommer hålla oss mellan Borlänge och Falun. Och bara där finns en massa marknader att gå på. Ska du gå på någon julmarknad i helgen?

Är du i närheten av Borlänge eller Falun i helgen ska jag tipsa dig om de marknader som kommer då:

Grycksbo hembygdsgård Lö 26 nov (10:00 - 15:00)
"Hantverkare i arbete. Försäljning av hällgräddat bröd, julpynt, hantverk, godis mm.

Strands julmarknad Lö 26 nov  (11:00 - 16:00)
"Kvalitetshantverk, Lokalproducerad mat, Lotteri, Servering med hembakat i Vika Strands bystuga."

Julmarknad på Dössberget Lö 26 nov 2011 - sö 27 nov  (11:00 - 16:00)
"Stort utbud av lokala varor och hantverksalster som säljs av flera hantverkare och lokala producenter. Brödbak, hantverkare i arbete mm på plats"

Skyltsöndag med julmarkan i Falun centrum Sö 27 nov  (14:00 - 18:00)
"Gammeldags julmarknad. Körer som sjunger. Avtäckning av skyltfönster längs Slaggatan, Dalarnas Designstråk.
Presentation av luciakandidaterna. Tomtar i varje hörn och godis i massor."

Skyltsöndag med Julmarknad i Borlänge Centrum  Sö 27 nov  (14:00 - 18:00)
"Upplev en stämningsfull skyltsöndag med julmarknad, tomte, häst och vagn, Luciakandidater, barnens tivoli mm.
En trevlig och traditionsenlig skyltsöndag med julsång från körer, häst & vagn, tomtar, dans kring granen, luciakandidater, föreningar, hantverkare, marschaller som lyser upp och mycket mera."

Julmarknad Övertänger Sö 27 nov (14:00 - 17:00)
"Julmarknad på fr Skolan i Övertänger. Köp och sälj, pynt och presenter. Café Slink In är öppet för fikasugna gäster. Där kan du också köpa lokalproducerade hantverksprodukter."

Info: Visit Falun/Borlänge









Tävlingar att se fram emot ♥

Som jag berättat om för ett tag sedan hade jag några riktigt härliga adventstävlingar planerade och nu är de fullt klara med fyra super härliga sammarbetspartners. Dessa kan jag lova att ni inte vill missa. Varje advent kan ni delta i en riktigt julig tävling. Hur trevligt är inte detta så säg :)

Här är en lite suddig tjuvkik på några av de priser som ligger under adventsluckorna och väntar ♥

Så för att inte missa någon lucka följ Dalarum via bloglovin eller Google connect i sidospalten.







En pensel i ena handen och en pepparkaka i andra :)

Hur har du det med vintervädret? Här är det regn och rusk som en typsik höstdag. Det blandas med frost ena dagen och vattenpölar den andra. Undra om det kommer bli något vit jul i år, vad tror ni? Här i min lilla egna tomteverkstad så målas det för fullt och det är jätte mysigt att med tända ljus sitta och fixa på möbler och knapra på en pepparkaka. Ett jätte vackert handgjort vitrinskåp att hänga upp är snart färdigt. Jag har själv inte gjort detta fina skåp utan en äldra man jag köpte den av. Nästa vecka tänkte jag komma igång ordentligt med julpysslet, har så mycket planerat där också. Har ni börjat julpyssla än :)

Denna skänk han jag precis göra helt klar och sedan såldes den direkt. Men även om den nu inte längre är till salu vill jag så klart visa upp den fina lilla skänken. Att skriva text på uppe på skänkar, bord, bänkar m.m är väldigt fint tycker jag. När du tänder lite ljus på runt texten på kvällen så är det otroligt vackert.


Julen närmar sig

En solig men frostig Onsdag vaknade man till idag. Kylan ligger verkligen i luften och det är väl bara en tidsfråga innan snön kommer. Det känns verkligen att julen närmar sig med stormsteg och jag älskar det. Fick en inbjudan idag av en vän som anordnat en mindre julmarknad i sin bakgård. Hon är otroligt duktig på att pyssla och gör allt från dalahästar till fårskinnskuddar. Jag gissar att det även är fler som kommer att stå och sälja och jag kommer självklart gå dit och mysa och antagligen fynda något också. Så är du i Borlänge den 4 December så kika förbi du med.

Plats: Bergslagsbyn,
Tansågatan 9, Borlänge

Tid: 11.00-15.00






Köpmannadisk före & efter

Fick hem denna härliga köpmannadisk för ett tag sedan, och nu är den äntligen klar. Jag velade några gånger över hur jag ville ha den. Men är nu jätte nöjd med resultatet och tycker att den blev en mycket charmig möbel. Mått: 160 cm bred, 38 djup, 77 cm hög.


SÅLD

Pris: 500 kr mail: dalarum@hotmail.com Borlänge






Foto: Dalkullan


Dalarum i tidningen

Äntligen är man frisk igen och är tillbaka med starka och friska tag. Har under mina piggare timmar målat och fixat här hemma så mycket jag orkat då jag lätt blir uttråkad av att bara ligga i soffan. Och har en hel del fint att visa er imorgon. Har en hel del att skriva om också som kommer nu undert veckan så det är så skönt att vara frisk igen. För ett tag sedan intrevjuad av trevliga Maja från tidningen Divine Magazine och nu är artikeln ute och den finner du på sida 58 i tidningen.

Tackar så ♥-ligt för att jag fick vara med i denna härliga tidning!

Foto: Divine Magazine


En liten hälsning

Jag vill bara lämna ett litet avtryck då jag legat sjuk en tid nu med feber och hosta, tyvärr har hela min famil legat sjuka här i omgångar de senaste veckorna och nu i början på veckan blev det min tur. Läste på nätet att det är ovanligt många som just nu är sjuka med feber, huvudvärk och hosta. Hoppas på att bli frisk snart igen och hoppas ni klarat er bra och håller er krya i dessa sjukdomstider.




Barnstol med krona

 

En liten söt beige målad barnstol med en krona på snedd. Kanske mer som en dekorationsstol där du kan ställa leksaker på.

Mått: 56 cm hög

Pris: 250 Kr  200 kr mail: [email protected]







 Foto: Dalkullan

 


Sköna November

Det har varit lite tyst här några dagar, men det är inte för att jag legat på latsidan eller har stopp på idéer. Tvärtom, jag har haft fullt upp och har både det ena och det andra projektet ståendes i mitt vardagsrum. Ja ibland blir köket mitt arbetsrum, om vädret tillåter uteplatsen, men just nu är det vardagsrummet . Tur jag har en sådan förstående familj som står ut att trängas lite med alla mina saker jag håller på med. Men jag är tacksam att November är så mild som den är, minns inte när det var så här skönt i November senast. Jag kan fortfarande stå ute och slipa på möbler utan att frysa. Jag har till och med hunnit byggt mig en helt egen möbel, med lite hjälp av min man får jag väl lov att erkänna.

Förutom stegar så är detta den senaste passionen, bänkar. Visst är det bra med bänkar. Också en sådan där praktiskt möble man kan ha till mycket. Denna är just färdig snickrad och målad, men inte färdig för övrigt. Så denna återkommer på bild när den är helt klar. Men ville visa er den så här långt. Vad tycks?


Foto: Dalkullan


RSS 2.0