Smyckestavla

Min dotter älskar att samla på sig smycken och liknande accessoarer som sedan ligger i henne s bokylla spritt överallt. Så nu tog jag tag i den där slitna gamla anslagstavlan som legat i skåpet och gjorde en smyckettavla till henne. Målade korkdelen beige och träramen svart. Sedan klistrade jag fast två rader med vit spets och skruvade in två olika sorter av krokar med öglor. Hänge upp lite av det jag fann i hyllan, sedan får hon själv fortsätta sätta upp allt hon har. Och det fina är att man kan flytta runt och fylla på som man vill med krokar utan att det förstör tavlan. Dottern blev jätte glad och då är jag glad!

Det finns så många olika sätt att göra en smyckestavla på, men nu blev det denna variant idag.
En annan variant där man kan hänga upp sina örhängen på är att göra denna minnestavla jag gjorde för ett tag sedan. Jätte snygga tavlor att hänga upp på väggen ♥






Foto: Dalkullan


Vinnarna är nu framlottade :)

Många var med i tävlingen och det är jätte roligt och tackar för allas deltagande. Det blev väldigt många lotter att vika men nu är äntligen en vinnare dragen. Lovade även ett tröstpris till det andra namnet jag drog just för att ni var så många. Sedan vill jag innan du trycker på länken nedan berätta att jag kommer ha nya tävlingar framöver och den närmaste planerade är 4 mysiga adventstävlingar. Dem får ni inte missa mina vänner!

♥ Stort grattis till vinnarna ♥
(maila era adresser till [email protected])





Härligt att tipsa och inspirera

Kikade nyss på hur många som deltagit i min tävling som avslutas snart, och ni är 76 stycken som är med och tävlar om paketet vilket är fantastiskt roligt. I och med att ni är så många som är med så har jag bestämt mig för att ha ett tröstpris till nummer två jag drar i tävlingen.

Är även jätte glad att så många som har hittat hit för övrigt och vill tacka för alla era trevliga och snälla kommentarer. Att jag kan inspirera er och ge tips är det som gör bloggandet så roligt.



Tänkte även tipsa er om dessa bra trafiksidor som gör att du få fler besökare och förhoppningsvis några fler som gillar din blogg och återkommer. Jag använder mig av dessa sidor. Jag har även hittat massa trevliga bloggar själv genom dessa sidor


 


Receptbok nr 2

Min andra fina receptbok har kommit och jag har idag varit och inhandlat en vit fin tavelhylla för att ställa upp mina två fina böcker på. Denna otroilg detaljerade och härliga receptbok har jag beställt av en annan bloggvän som heter Verionica som har bloggen Onkis. Kunde inte låta bli att köpa en av hennes otroligt charmiga tändsticksaskar. Det är fyra stycken som hon så fyndigt satt ihop så det blir som små lådor man drar ut. Jag bara älskar dem båda ♥

Nu blir det en varm kopp choklad ikväll vid köksbordet och fylla i alla mina goda recept jag har på hög i skåpet. Nu ska de förvaras med stil hi hi!

Tack Veronica för den fina sakerna


Missa inte sista chansen att delta i den stora tävlingen om ett hemligt pysselpaket värde ca 500 kr!
Du kan anmäla dig senast 00.00 idag.

-TÄVLINGSLÄNK-

Foto: Dalkullan


Personlig receptbok Nr 1

Jag har en jätte stor hög med recept som jag skrivit upp själv, eller så har man rivit ut ur tidningar och sparat för de var så bra. Men nu ska de in i min nya fina personliga receptbok. Jag har två bloggvänner som gör fina böcker, och de gör i två olika stilar och jag gillar båda så då beställde jag av dem båda två. Jag har så mycket recept så det kommer nog fylla upp båda två utan problem, men jag tänkte dela upp maträtter och matbröd i en och bakverk och desserter i den andra, smart va!

Idag kom den första boken från min vän Christa som har den lilla bloggbutiken Roses & Angels, och jag är jätte nöjd med resultatet av min bok. I denna blir det bakverk och desserter. Tack Christa ♥


Foto: Dalkullan


Julhandla i förmån för brösten

Jag vill passa på att både tipsa och uppmana er att stöda rosa bandet. Det finns många företag just nu som har fina varor i förmån för rosa bandet och många av dem är perfekta julklappar. Jag har själv köpt två saker som julklappar, och är nedan är bara ett litet urval av det som finns på marknaden. Länkarna till varorna jag tipsar om finns längst ner.

"Du kan inte göra allt, men alla kan göra något"





Scorett

Phone House iPhone4 skal

HJ Shop smycke

Clas Ohlson vetevärmare

BRO dockan

Lindex armbandet

Euro floristens bukett 


Förvaring i barnrum

Hoppas ni haft en trevlig helg!
Efter mitt pyssel med mina julägg så efterlyste jag bland mina facebookvänner efter mer ägg då jag gärna ville göra fler, men inte hade några fler hemma. I affärerna fann jag inte några, försökte flörta till mig några ifall någon hade bakom på lagret. Men icke sa nicke. Men en snäll granne såg min efterlysning och gav mig sedan ett gigantiskt ägg. Det ska bli sååå skoj att dekorera det, så ett tips ifall ni inte har några egna ägg, kanske någon vän har hemma som de så snällt vill skänka bort.

Har även fyndat en stege i helgen. Jag tänkte slipa den och måla om den och hade en jätte fin text att skriva på de två första stegen, men sonen som skulle få den tyckte den var så fin som den var så då fick han ta den som den var. Jag bara slipade av den lösa färgen så det inte skulle flagna på golvet, sedan spikade jag fast den i väggen. En stege är en väldigt bra förvaringsmöbel!

Här stod den och väntade på mig :)



Så här blev det i sonens rum


Foto: Dalkullan


Runda klappar

Visst är det roligt att dekorera påskägg, men det är minst lika skoj att dekorera ett julägg. Det blir väldigt många fyrkantiga paket under granen, så varför inte blanda med lite runda former också. Även om man är bortbjuden på en julmiddag, eller julfika så är det trevligt att komma med ett julägg med kanske gott julgodis eller någon fin present i. Det är jag helt säker på blir uppskattat. Sedan är det kul att göra något över det vanliga. Så har du några påskägg liggandes i källaren så ta upp och dekorera dem du också.
Jag och barnen har både använt oss av decopage och målning på äggen.
Här är några av de ägg jag och barnen gjort idag.




Foto: Dalkullan


Ett mycket trevligt mail

Först vill jag säga att det är jätte skoj att så många pysselglada bloggare deltar i tävlingen
här hos mig och önskar er alla lycka till!



Nu måste jag lite generat, men ändå väldigt stolt berätta att jag blivit tillfrågad att vara med i ett repotage i en nättidning. I mailet jag öppnade stod detta.

"Hej!
Jag är inredningsredaktör på #######. Mitt ärende är å tidningens vägnar.
Min fråga gäller ett reportage. Har du intresse av att ställa upp för en intervju och bidra med bilder till tidningens nästa nummer? Jag vill alltså intervjua dig, om ditt inrednings- och designintresse samt ditt bloggande.
Jag tycker att din blogg er upphov till inspiration och kreativitet på ett härligt sätt.
Just därför tror jag att tidningens läsare kunnat vara intresserade av ett reportage om just dig.
Önskar dig en fortsatt trevlig dag!
"

Håller tidningens namn hemligt tills vidare, men kommer självklart lägga upp det senare när repotaget är färdigt!

Ja ni förstår säkert att jag är väldigt glad och tacksam för uppmärksamheten till min lilla blogg och mina inlägg!

Önskar er en bra början på veckan och forstätta pyssla med mina påskägg hi hi, ja ni får se varför under veckan!


TÄVLING- Stort hemligt paket





Nu är det dags för den stora tävlingen jag suttit och hållt lite på. I den här tävlingen kan du vinna pyssel och hobbymaterial värt närmare 500 kr. Vad det stora hemliga paketet innehåller hålls hemligt tills en vinnare är dragen. Det är jätte enkelt att vara med.


För en lott lämnar du en kommentar under detta inlägg. För två lotter så lånar du bilden nedan och länkar till min blogg (glöm inte att bifoga länken dit du lagt upp bild och länk). För tre lotter så får du jätte gärna följa min blogg antingen via bloglovin eller google connect.


Tävlingen pågår till och med
Lördag den 29/10!

-Tävlingen är avslutad-




ps: Lämna inte kommentarer här som inte har med tävlingen att gör!


♥-ligt välkomna

Jag vill hälsa alla nya följare hjärtligt välkomna och är väldigt glad att ni vill följa mina lilla blogg. Nu när flera har hittat hit så ska jag självklart lägga upp stora-paketet-tävlingen snart...närmare bestämt någon gång under helgen. Imorgon är det fredag, har ni några mysiga planer för helgen?




Charmig flygplanshylla i vitt

Denna fina flygplanshylla tycker jag är så charmig, kanske skulle jag göra om den något. Men denna gång var det minstingen som ville ha den vit då han var så nöjd med sin fina byrå i inlägget innan. Och självklart får han det. Och vi var överens om att den passade fint i vitt över byrån.

Vad tycker ni?

Kanske skulle jag färglägga propellern och hjulen?!




















Foto: Dalkullan

Minstingens "nya" byrå

För några dagar sedan fick jag en byrå av min snälla granne, inte vacker enligt mig då jag inte är så förtjust i furumöbler. Men jag tackade ja och såg möjligheterna med den. Min yngsta son skulle behöva en byrå så jag började slipa och måla på den direkt. Sedan blev det lite fina mönster som målades på luckorna.

Jag är lite sur på mig själv då jag var så snabb med att slipa och måla den utan att ta en ordentlig förebild på hela byrån, men han ta foton på hur den såg ut inuti vilket kanske ger er en bild av hur den såg ut i helhet. Nu är den klar, med alla Mamma Mu böcker på en hylla, alla Kråke böcker på en annan och två fina lådor där bilarna nu bor. Sonen är jätte glad och nöjd och jag med. Funderar kanske på att skaffa några roligare skåpknoppar i framtiden. Men det tar jag om jag springer förbi några fina.


Foto: Dalkullan

Före/efterbilder vitrinskåp



Ja detta gedigna vitrinskåp i furu funderade jag en stund på hur jag skulle kunna styla om. Det tog inte många minuter som vanligt innan jag hade min idé. En kombinerad byrå och bänk såklart. Så vad har jag gjort.

♥ Tagit bort glasdörrarna
♥ Tagit bort alla skruvar och beslag
♥ Slipat hela skåpet
♥ Spacklat igen hyllplanshål och skruvhål
♥ Slipat igen
♥ Vitmålat skåpet
♥ Spikat fast mörkgrtått fårpälstyg med möbelspik

Och resultatet blev lika bra som jag förväntade mig. Och tro inte att något gått till spillo, har redan planer på vad som ska göras med de två glasdörrarna som hängde på skåpet. Vad tycks?



Virkade verk

Jag har en bloggvän, Tanja som är så himla duktig på att virka, och man kan ju inget annat än att älska de fina saker hon gör. Jag vet att hon redan gjort ett helt luciatåg och annat julfint som går att beställa. För er som är nyfikna på det få hålla utkik i Tanjas blogg när de kommer upp. Jag har mina favoriter och både ett och annat från Tanja kommer att få pryda barnens rum inom snar framtid.

Foton: Tanja
Collage gjord av Dalkullan


Dalarum som veckans blogg

Tackar så ♥-ligt Kandy för äran att lilla Dalarum blivit veckans blogg hos henne.


Bygga en fågelholk

Nu börjar det bli kyligare och kyligare och då måste vi tänka på våra små fåglar. Det är perfekt att hänga upp en holk nu på hösten så fåglarna kan då vänja sig vid boet och att använda det som regn, vindskydd och övernattnings plats.
Storleken på hålet i holken avgör vem som flyttar in. Det står längre ner i inlägget.  

Dessa nedan är ju också väldigt läckra och fler modeller finns om du trycker på länkarna under bilderna.

Men vill du bygga en egen holk lämnar jag självklart en ritning på hur du gör längre ner.

Sätt upp en holk du med för fåglarnas skull :)


http://includera.se/                                            http://www.amorina.se/



http://tradgardstider.noxshop.se/



Naturskyddsföreningen



Bo
Bottenstycke; S1 Sidostycke 1; S2 Sidostycke 2; F Frontstycke; B Bakstycke; T Takstycke; Lås Detalj av låsmekanismen; s snedsågning.

Samtliga mått är angivna som relativa tal i förhållande till holkens bredd som är satt till 1,00. Välj den bredd som önskas här och multiplicera övriga siffor med det värdet.
Frontens bredd, fb = bb - 2 x t där bb = bakstyckets bredd; t = brädans tjocklek.

Några exempel på hålets storlek och fåglar passande till dem: 
3 cm: talgoxe, blåmes, entita, talltita, svartvit flugsnappare och rödstjärt
5 cm: stare, göktyta, gråsparv, pilfink och sparvuggla
6 cm: kaja, skogsduva och pärluggla
14 cm: knipa, storskrak och kattuggla.


En mysig minnestavla

Ja vad kan man göra med en fin ram utan glas, några vitmålade klädnypor och lite plastsnöre (går ju även lika bra med pappersnöre) Jo en anslagstavla eller minnestavla där du kan hänga upp allt från foton, bilder, vykort....ja det är bara fantasin som sätter gränser som vanligt.

Du kan antingen använda dig av småspik och fästa snöret i på baksidan eller så går det även bra med småskruv.

Så här blev min tavla och den har jag nu ståendes brevid min dator, men jag har satt upp två hängen där bak ifall jag vill hänga upp den på väggen. Får se vart den passar bäst till slut. Men just nu får den stå här och har hängt upp en vacker bild en bloggvän gjort till mig. Men det ska komma upp fler fina saker med tiden.

Det var lite pysseltips från mig denna kyliga höstdag.
Men jag önskar er en mycket trevlig Torsdag min vänner!




Foto: Dalkullan


Stort paket väntar

Gillar du som mig att pyssla, inreda och fixa till ditt hem så ska du hålla utkik då jag har en supertävling på gång. Det var en slump att detta häftiga paket hamnade hos mig och bestämde mig för att lotta ut detta till en lycklig vinnare. Men då bloggen än så länge är så ny så avvaktar jag lite med detta tills det kommit några nya härliga följare av Dalarum.

Så gillar du min inrednings/pysselblogg så missa inte chansen, utan följ bloggen via antingen bloglovin eller google connect så missar du inga inlägg eller när tävlingen drar igång.





Anteckna med stil

En härlig bloggvän till mig dekorerar otroligt vackra anteckningsböcker. Om man vill anteckna med stil måste man ju ha en sådan här vacker bok, eller vad säger ni! Här kan ni besöka goa Christas blogg där hon även säljer mycket handgjort pyssel.



Foto: Christa, Roses and Angels
Collage gjord av Dalkullan


Förskönar väggarna

Jag älskar väggdekorer och har några väggord här och där. Men visst blir man sugen på att skaffa sig något raffigare när man se de här snygga från modernwallgraphics.

Tänkte så klart även tipsa er om några svenska sidor som säljer väggdekorer av olika slag.

Har du någon väggdekor på dina väggar?

Unik Dekor - Bra priser och här kan du även designa din egen text

Stil Companiet - Har lite mer än de vanliga sortimentet, här kan du få egendesignade väggdekorer

ILLUX - Många stora dekorer, fri frakt, modern stil

Vinyla Hem - Stort urval och bra priser


Förvaring för smått & gott

På min ena köksbänk har jag allt från visitkort, häftstift, lösa nycklar till hårspännen liggandes. Varken snyggt elller praktiskt. Men nu jag en perfekt förvaring för allt detta smått som bara ligger. På panduro kan du köpa denna praktiska minibyrå och sedan målade jag korsstygnsmönster med schabloner på tre av lådorna som jag tycker är så fint.  

Älskar att hitta praktiska förvaringar för saker. Tror det blir en till av denna variant för barnens alla suddigum och allt smått de har. men då tror jag det blir decoupage ni får se.



Foto: Dalkullan

RSS 2.0